INTERNATLIV

ROMMENE

Evje Folkehøgskole stod klar i 2019, og internatet har moderne rom med høy standard. Alle rommene har eget bad. Vi har i hovedsak dobbeltrom, men har også noen få enkeltrom. Vi anbefaler å søke dobbeltrom. Det kan jo hende at romkameraten din blir en venn for livet. På rommet kan du trekke deg tilbake, vel vitende om at det alltid er noen å være med rett utenfor.

FELLESOMRÅDER OG FRITID

Hver internatavdeling har sitt eget fellesområde. Noen avdelinger har TV-krok, andre har kjøkkenkrok med vannkoker, kaffetrakter og mikrobølgeovn. Her kan du lage deg en kopp te, se en serie, eller bare være med venner. I TV-stua Narnia kan flere samles til film- og spillekvelder. I kaféen Majoren arrangerer vi quiz og bingo, og elevkvelder. Sett ditt preg på elevkaféen, og lær deg å lage barista-kaffe.

Vi har eget treningsrom der du kan trene styrke og kondis, og sandvolleyballbanen er tilgjengelig i sommerhalvåret. Bandrom og musikkrom er tilgjengelig utenom skoletid. 

Se video nedert for bilder fra skolen.

KJØKKEN OG MÅLTIDER

I spisesalen møtes vi til hverdagsmåltider og festmiddager. Kjøkkenet legger vekt på lage sunn, god og variert kost, og lager mat fra bunnen av. Dette gjelder også for elever som spiser vegansk, vegetarisk eller har matallergier eller -intoleranser.

Måltidene er viktige samlingspunkt for hele skolen. Elevene er kjøkkenverter, og alle bidrar til fellesskapet. Vi serverer fire måltider om dagen i ukedagene – frokost, lunsj, middag og kveldsmat. I helgene er det brunsj, grøt og sen middag som er ekstra god.

Hver dag er det frokostbuffet, med hjemmebakt brød, pålegg og grønt. Havregrøten blir manges favoritt, eller kanskje du foretrekker frokostblandinger og yoghurter. Det er bare å forsyne seg med frukt. Juice eller melk, kaffe eller te? Du velger. Av og til disker kjøkkenet opp med ekstra smakfulle overraskelser. Brunsjen i helgene har alltid noe ekstra varmmat, som pannekaker, bacon, eggerøre eller noe annet godt.

Til lunsj er det alltid mulig å velge brødmat, men det er ofte noe ekstra i tillegg. I løpet av uka er det alltid restemat til lunsj. Kjøkkenet lager deilige retter av middagsrester, og dette er med på å redusere skolens matsvinn. Da er det lurt å være tidlig i matsalen, for dette går unna. Salatbar, supper, wraps, ostebord og andre småretter dukker jevnlig opp på lunsjmenyen. Onsdag og torsdag er reisedager på folkehøgskolen, så da smører elevene niste som de spiser til lunsj der de er. Kjøkkenet kan være ganske hemmelighetsfulle og diske opp med spesielt fine og deilige lunsjer ved spesielle anledninger.

Middagene ved folkehøgskolen er veldig varierte, og du kommer garantert til å smake mat du ikke har smakt før, og møte på klassikere du kjenner godt. Vi har en kjøttfri dag i uka, og serverer fisk to dager i uka. Ellers er det noe for en hver smak. På lørdag har vi typisk lørdagskos, mens på søndag er det middager med dessert. 

Kjøkkenet samarbeider tett med elevene, og tar i mot tips og ønsker fra elevrådet.

På folkehøgskolen lever vi tett på hverandre og blir veldig godt kjent med både oss selv og hverandre. 

 

Målet vårt er å bidra til danning for livet med lystbetont læring og utfordrende opplevelser. Her kan du følge interessene dine og lære i ditt eget tempo sammen med medelever og lærere. Alt ligger til rette for faglig og personlig vekst.

 

 

Sammen med de andre elevene vil du oppleve at Evje Folkehøgskole byr på fellesskap, aktiviteter og fag du ikke visste du syntes var morsomme!
Vi vil at elevene våre skal bli kjent på tvers av linjene, og ha mange fellesopplevelser og løse utfordringer sammen.

Evje Folkehøgskole er frilynt, og vi ønsker at vår skole skal

  • Inkluderende og bidra til toleranse
  • Bidra til personlig vekst gjennom interessant og variert fagtilbud
  • Gi læring gjennom aktivitet og opplevelse
  • Gjøre elevene til engasjerte og ansvarlige deltakere i samfunnet
  • Tilrettelegge for en sunn og aktiv livsstil

Bli med på en spennende reise og få minner for livet!
Velkommen til Evje Folkehøgskole!