Linjeturer og Fellesturer

Bli med på uforglemmelige reiser med masse opplevelser!

Ta et år på Evje Folkehøgskole

Varierende linjeturer!

 

Livet er en reise, og det er mye læring og utvikling i å planlegge turer, oppleve nye steder, møte andre kulturer og takle utfordringer underveis.

Bli med på fortryllende opplevelser og skap minner for livet! Vi har varierte linjeturer slik at det skal være noe for alle! Les mer nederst på siden. 

Fellesturer

Man trenger ikke å reise langt for å få gode opplevelser og minner for livet. Skolen har flere fellesturer i løpet av skoleåret

Vi har flere fellesturer i løpet av året. Vi starter andre uka med en bli-kjent-tur til Kilandsenteret i Grimstad hvor hele skolen er med. Her er det mulighet for å padle, ro, klatre, fiske og andre sommeraktiviteter. Om kveldene samles vi rundt bålet med gitar og de instrumentene vi har for hånden. Du sove i hengekøye eller telt hvis du ikke vil sove inne.

Rett før skoleslutt, reiser skolen sammen til Randøya utenfor Kristiansand for å runde av skoleåret med morsomme aktiviteter, gode samtaler og dele minner fra året.

Skolen drar også på dagsturer sammen i nærområdet i løpet av skoleåret for å oppleve natur og aktiviteter sammen.

Linjetur:


Den største turen i løpet av året er en uke på reise med linja di. Målet med reisen er å få faglig inspirasjon, opplevelse og erfaring. En slik reise blir full av sosial moro og aktivitet som sveiser linja sammen. 

Berlin – Fredsarbeid og demokrati! 

Solidaritet – Fredsarbeid reiser til Berlin hvor de får fordypet seg i den tidligere konsentrasjonsleiren Sachsenhausen! De lærer om holocaust og nazismens idelogi. Hvordan kunne det skje? 

Besøk til Stasi-fengselet blir det også, og her får man høre om diktaturet DDR og møter tidsvitner og får samtaler om hvordan det var å leve under slike forhold.

Man få se flere kjente steder i Berlin, som Brandenburger Tor, rester av Berlinmuren og mye mye mer.. Det er også god tid til å bare nyte Berlin!

Surfing i Portugal – Ericeria

Når kulden biter seg fast på Evjemoen drar Vannsport – Adventure til surfeparadiset Ericeria i Portugal. 

Ericeria ligger langs kysten i Portugal og tilbyr et bredt utvalg av fantastiske surfeområder for alle nivåer! Her bor man lokalt og tett på vannet, så mesteparten av tiden brukes i bølgebrusen. 

Alle som nyter den friske havbrisen og ønsker å kjenne adrenalinet pumpe burde komme hit minst en gang i livet! 

 

Skandinavia og Norden

Handverk og Skaperglede, og Musikk og Låtskriving reiser sammen til utvalgte reisemål rundt i Norden. Kanskje reiser dere til Finlands hovedstad Helsinki og besøk Sveaborgfestningen eller er innom Helsinki-katedralen? 

Eller muligens dere reiser til Gøteborg i Sverige og besøker Gøteborgs kunstmuseum og går på konsert på Ullevi stadion? En tur innom Liseberg for fart og moro?  Det finnes uendelige muligheter, men vi garanterer at du får en reise med mye sosial moro og aktiviteter som sveiser linjene sammen!

Hytte til hytte med DNT

Natur og Action reiser to ganger i året på hytte til hytte hvor det benyttes det store nettverket av DNT-hytter som finnes i det ekstra store nærområdet til Evje! 

Her får du sett spektakulær natur, reise langt opp i fjellene og få minner for livet. En av turene foregår til fots, mens den andre foregår på ski! 

Her er elevene selv med å planlegger hvor turen skal gå, og hvordan den skal legges opp. Tidligere turer har vært til Vestheiene, Etnefjella og Hardangervidda! Alt et friluftslivsmenneske kan ønske seg. 

Turene passer for alle som er eventyrlystne, som ønsker å reise, og oppleve livet sammen med oss på Evje Folkehøgskole.  Vi tar imot elever fra 16 år og oppover!

Bli med på fortryllende opplevelser og få minner for livet!

Velkommen til Evje Folkehøgskole og bli med oss på reisene!