Fellesfag

I folkehøgskolen er vi veldig opptatt av å bygge karakter, ikke sette karakterer. Fellesfag byr på selvoppdagelse, refleksjon og læring som bidrar til å bygge din karakter og identitet, på veien videre i livet.   

Her er våre fellesfag:

Mandag – torsdag begynner alltid med en halvtimes morgensamling. Her deler ansatte og elever temaer de brenner for. Musikk og allsang er også en viktig faktor her.

En gang i uka møtes vi til sanghalvtimen, bare for å synge sammen og lage god stemning!

Hver fredag starter dagen med «Den gyldne halvtime», her deles viktige budskap og aktuell informasjon fra rektor, administrasjonen eller lærere.

Du kan velge mellom flere ulike fysiske fellesfag.
Lyst på styrketrening? ballspill? Yoga? Eller kanskje du vil lufte en hund eller dra på topp tur? Vi har noe for alle.

For å sikre at skolen vår er et sted vi alle elsker å være, må vi dra i samme retning når det kommer til orden og hygiene. Alle har et ansvar. En gang i uken er det romvask, og felles vask av fellesområder, og vinner du «gullkosten» fra renholder Reidun, da har du gjort en god jobb! Teamwork makes the dream work, også på kjøkkenet! Her byttes det på ukentlig hvem som har kjøkkentjeneste. 

En gang i uken samles alle som bor i samme bogruppe eller internatgang for å prate ut om ting. Et viktig møte som kan bidra til å gjøre internatlivet enda bedre og lettere.  

I motsetning til andre skoler har folkehøgskolene undervisning på lørdager.
I Fellesfag får du muligheten til å utforske ulike fagområder og utvikle dine interesser. Fellesfagene er vanligvis kulturelle og samfunnsmessige emner som bidrar til en helhetlig forståelse av verden. Her diskuteres viktige temaer som fysisk og psykisk helse, miljø og bærekraft, solidaritet, samfunnsliv og etiske spørsmål. Vi er involvert i ulike lokale frivillighetsprosjekt og får ofte besøk av ulike organisasjoner og foredragsholdere som snakker om viktige temaer og deler unike historier. Fellesfag kan også være sosiale aktiviteter som morsomme turneringer mellom bogruppene eller bowlingturnering.

Skolen har flere aktive prosjekter gjennom skoleåret.

Skolens bistandsprosjekt:

  • Krafttak mot kreft: vi gjennomfører stunts for støtte til kreftforeningen.
  • TV-aksjonen: vi er bøssebærere.
  • ACT-Now: I samarbeid med Hald Internasjonale skole: utvekslingsstudenter.
  • Strømmestiftelsen.

Andre skoleprosjekt:

  • Frivillighet: vi samarbeider med den lokale frivillighetssentralen.
  • Åpen dag: for venner, familie og lokalbefolkningen
  • Klimauke: der vi setter alle krefter inn på miljø og bærekraft i hverdagen. 

 

Et høydepunkt for elevene er ofte elevkveldene som linjene, lærere og stipendiater arrangerer ofte lørdagskveld. Dette kan ofte være alt fra rollebryllup, halloween kvelder, tribalwars og mye mer. Her er det bare fantasien som setter grenser. Det er bare å glede seg! 

Skroll til toppen