78567483_473470313300683_8048502463386353664_n

Slik bor du

Internatlivet er en viktig del av det å gå på folkehøgskole. Å bo tett sammen gjør at en blir veldig godt kjent. Internatlivet er et springbrett inn i det sosiale fellesskapet.

Alle rom har høy standard og er på 16 kvm. Alle rommene har eget bad med dusj og wc. Kanskje blir romkameraten din første venn på skolen? Selv om de fleste foretrekker å dele rom med en romkamerat, kan elever med spesielle behov be om enkeltrom. Det vil imidlertid medføre en ekstra kostnad.

Vi kan uansett love deg mange gode sosiale stunder med latter og glede. 

Fasiliteter

Skolen består av flere bygg, et hovedbygg med internat og flere tilhørende bygg for måltid, linjetid og sosiale kvelder. Rundt på skoleområdet er det også uendelig av muligheter!

Hovedbygget med internat sto ferdig i 2019, og holder høy, moderne standard. Internatet er inndelt i fem forskjellige bogrupper, med tilhørende sosiale tv-stuer og hybelkjøkken. På bygget finner du også vaskerom, treningsrom, bandrom, masterchef-kjøkken, klasserom og aula til morgensamling. Det er også her hele personalet holder til. Nevnte vi at vi har egen kakao-maskin?

På Majorstua finner du skolens kjøkken og spisesal, elevrådsrom, ukentlig fredagskafé, et helt nytt Dungeon & Dragon rom, musikklounge i kjelleren, biljardbord, bordtennisbord, airhockey, tv-spill og masse brettspill. Det er ofte på Majorstua det blir stelt i stand med morsomme elevkvelder, julebord og lignende.

Og Skapergledes fargerike hjem! Her finner du både systue, malerom, sløydrom, hyggehjørne og kjøkken. Det er umulig å ikke bli inspirert av en tur innom Skaperglede, særlig når vegger, tak, stoler og bord er fylt med glede og kunst! 

Her finner du ofte et dyr, to og tre som behøver litt stell og kjærlighet. Elevene på Dyreomsorg tar deg gledelig med og viser hva de har lært. 

Dette bygget er Motor & Kjøretøy sitt hellige verksted. Her finner du garantert en motorinteressert elev også på kveldstid. 

Evje folkehøgskole ligger tett ved eleven, omringet av skog, mark og fjell. Like utenfor skoledøren kan du dra på padletur i elven med skolens kanoer, bli med på bålkos i gapahuken, invitere på ballspill i gymsalen eller på fotballbanen, volleyball eller frisbeegolf, bade, gå turer eller stå på ski. I nabobygget til Kreativt verksted finner du også Kinoen, hvor det snurres film. 

Lurer du på hva Evje har å by på? Les mer HER

Kjekt å vite

Kontakt oss! Så ser vi hva vi får til!

Telefon: +47 37 40 05 55
E-post: post@evjefhs.no

Adressen vår er Jørgen Løvlands veg 7, 4735 Evje.

Se reiseruten din HER.

BUSS: Nærmeste busstopp er Evjemoen. Vi anbefaler å kjøpe billett på forhånd i AKT BILLETT appen. Her får du også reisetider i sanntid.

TOG: Ta tog til Kristiansand Stasjon. Jernbanestasjonen ligger i sentrum og like ved rutebilstasjonen (bussterminalen). Her kan du ta buss 170 videre til Evje. 

FLY: Kommer du med fly til Kjevik lufthavn, må du ta buss inn til rutebilstasjonen i Kristiansand, deretter buss (Setesdal bilruter) til Evje.

Vi tilbyr mat for alle!

Om du er vegetar, veganer, eller har gluten allergi.

Hvis du har noen spørsmål, ta gjerne kontakt: 

Telefon:  + 47 37 40 05 55
E-post: post@evjefhs.no

Er du usikker på hva du skal pakke med deg? Da er du ikke alene – det er vanskelig å vite når man skal gjøre så mye forskjellige aktiviteter og når du skal være borte så lenge! Men husk at du trenger ikke å ta med deg alt med en gang – du skal reise hjem flere ganger i løpet av året og vi anbefaler at du planlegger å ta med kun det du trenger til neste hjemreise. For eksempel; Vintertøy/-utstyr kan du med fordel vente med til etter høstferien.

Her har vi forsøkt å sette opp en pakkeliste for det alle  ha med seg til oppstarten:

 • Dyne, pute, minst 2 skift av sengetøy (90cm laken) og håndklær.
 • Trenings- og badetøy, samt trenings-sko.
 • Turutstyr som vanntett turjakke-/bukse, tursko/fjellsko.
 • Regntøy og støvler.
 • Din egen termos, samt tur-kopp/turtallerken/turbestikk.
 • Egen matboks til smøring av lunsjpakke når man skal ha lunsj utenfor skolen.
 • Sovepose og liggeunderlag
 • Klær til forskjellig bruk, fra arbeid til avslapping og noe finere til «fest».
 • Eventuelle medisiner du bruker.
 • Bankkort/identitetskort/pass.
 • Alle må ha med gyldig bevis på reiseforsikring.

Du KAN ta med:

 • Sykkel og hjelm.
 • Din egen pc (laptop). Det er ikke spesielt tilrettelagt for stasjonær pc på skrivebord på rom og begrenset med plass på/under skrivebord på rommene.
 • Pynt til rommet for å gjøre det «hjemmekoselig». Det vil være korktavler over hver seng der du har mulighet til å henge opp egne ting. Det kan være lurt å merke tingene dine med navn.

Glemmer du noe eller ser at du trenger nytt underveis, så er det gode muligheter for å finne dette i butikkene på Evje.

Hvis du vil lese mer, følg linken her

Se ofte stilte spørsmål her.

Har lyst å se mer? Besøk vår youtube

Skroll til toppen