Studieturer

Fellesturer

Fellesturene er når hele skolen samles på tur. Turer som knytter oss enda mer sammen, enten det er på dagstur til Dyreparken, eller gjennom minnerike overnattingsturer i skjærgården eller høyt oppe til fjells.

Vi kickstarter eventyret med overnattingstur for hele skolen! Her blir det aktivitet, konkurranser, teambuilding, bading, grilling og gitarspill rundt bålet på kvelden.  Etter denne turen vil du ha lært deg flere navn, og fått både nye opplevelser og vennskap. 

Litt ut på senhøsten tar vi turen til Dyreparken. Våre linjelærere, Trond og Hilde, som du kanskje husker fra Dyrepasserne på TV, vil være våre guider gjennom parken. De deler innsikt, historier og gir oss et unikt perspektiv på dyrenes rike. Fra tømmerrenner til bob-baner er aktivitetene like varierte som dyrene selv, og vi tar oss tid til å utforske alt parken har å by på.

På vinteren drar vi hele skolen til vinterfjellet. En uke fylt med masse vinteraktivitet, uansett ferdighetsnivå. På dagtid kaster vi oss ut i skibakken, akebakken, langrennsløypene, ut i et friskt is- eller snøbad eller kanskje du er kreativ og briljerer med snøskulpturer! Når kvelden faller på, venter ikke bare god mat, men også en dose morsom underholdning. 

Etter et opplevelsesrikt år, der vi kjenner hverandre som en familie, drar hele skolen på skjærgårdstur ved kysten i Kristiansand. Vi runder av, tar alle de siste rare bildene, har alle de koselige samtalene vi ikke har rukket, og samler de siste minnene for livet.

Linjeturer

Utforsk, lær og opplev!
De beste reiseminnene er de du deler med andre.  

Linjer:
Påmeldingstur

Utveklingsprosjektet «utenfor boksen» byr på en innholdsrik tur til Mittenwald i sør-Tyskland. Vanligvis reiser vi til Tyskland i oktober og ei gruppe med tyske elever kommer til oss på våren. Dette er en unik mulighet til å møte ungdom fra et annet land i europa!

Linjer:
Musikk & Låtskriving
Skaperglede

Bli med til den spennende byen Edinburgh, hovedstaden i Skottland!
Dette er en by full av historie, kunst, musikk og kultur. 

Vi bor på hotell midt i byen, med lett tilgang til det byen har å by på.

Vanligvis drar vi på en kul konsert. Konsertopplevelsen varierer litt fra år til år avhengig av hvilke artist/band som spiller når vi er der. Vi besøker spennende gallerier og museum innen teama: musikk, kunst, kultur, og historie. 

Viste du at Harry Potter universet er sterkt inspirert av denne byen? Så er du fan så vil et besøk til Edinburgh være et must!

Det er såklart sekkepipe og kilt garanti!

Linjer: 
Dyreomsorg
Robust
Vannsport & Adventure

En av de største turene i løpet av året er en uke på reise med linja til Skandinavia. Reisemålet og innholdet varierer fra linje til linje, og fra år til år. Målet med reisen er for få faglig inspirasjon, opplevelser og nye erfaringer. I tillegg er reisen fylt med sosial moro og aktiviteter som sveiser linja sammen.

Les mer om turen på linjesiden!

Linje: Vannsport & Adventure

Mens kulden biter seg fast i Evjemoen drar vi til varmere strøk til surfeparadiset Ericeria. Her bor vi lokalt og tett på vannet, hvor mesteparten av tiden blir brukt på bølgebrusen. 

Prisen på turen er inkludert i linjebudsjettet og inkluderer overnatting, flybilletter, utstyr og surfeleksjoner.

Linje: Natur & Action

Gjennom året reiser Natur & Action på to, hytte til hytte turer hvor vi benytter oss av det store nettverket av DNT hytter som finns i det vi kaller det utvidede nærområdet til Evje. Den ene foregår til fots på høsten og den andre på ski på våren, begge er på 5 dager med 3 måltid inkludert pr dag.

Gjennom å benytte oss av DNT hytter kan vi enkelt reise langt opp i fjellene og se spektakulær natur. Samtidig får du som elev prøvd deg på turplanlegging. Du får også utfordret deg fysisk ved å gå flere dager med sekk eventuelt pulk i høyfjellet. 

Hvert år er elevene med å planlegge hvor turen skal gå og hvordan turen skal legges opp. Noen eksempler på tidligere reisemål er Vestheiene i Setesdal, Etnefjella og Hardangervidda. 

Linjer:
Natur & Action
Vannsport & Adventure

Gjennom året vil elevene på «Natur & Action» og «Vannsport & Adventure» prøve flere former for klatring og lære å klatre trygt sammen med makker. Mot slutten av året reiser linjene til Rjukan i Telemark i en uke hvor vi klatrer med øks og stegjern på islagte fosser.

Dette er en opplevelse for livet som få personer får oppleve.

Linjer: Motor & Kjøretøy

Motor & Kjøretøy tar selvfølgelig turen til Tyskland for et dyp-dykk innen bil- og motorhistorie, samtidig som det blir tid til å nyte masse tysk bilglede! Les mer om turen på linjesiden.

Linjer: Mathåndverk

Mathåndverk reiser på en spændende tur til Island med base i Reykjavik. Dette er en unik tur der vi vil besøke den kjente Food and Fun Matfestival, kanskje bake brød med et geotermisk bakeri reise og ta på Golden Circle tour, de vi vil se på den svære Gullfoss, flotte geysir og gå igjennom Thingvellir.

Linjer: Mathåndverk

På denne tur vil du bli kjent og bo med lokale folk. Vi vil besøke lokale gårde/samfunn der vi vil hjelpe til med ulike typer arbeid. Det kan være vi står for matlaging, høsting, håndverk eller en annen type engasjement. ‘

Turen har ikke en fast destinasjon, men vil altid ha samme fokus; hjelpe de mennesker man er tett på og oppleve en alternativ måte å reise på.

Eksempler på destinasjoner: 

  • Frankrike
  • Tyskland
  • Spanien
  • Sverige
  • Litauen 
  • Italien
  • Østrike
  • Portugal
Skroll til toppen