mat

Mathåndverk

Lær mer om mat og gastronomi, på linja som har plass til alle ambisjonsnivåer! 

Velkommen til et smakfullt år!
Vil du lærer deg å bake med surdeig? Overbevise din onkel om at vegetar mat faktisk smaker? steke en god bøf? Eller lærer deg å lage billig middag til dit fremtidige studentkollektiv? Da er dette linja for deg!

Ta et år på Evje folkehøgskole, og søk på linja Mathåndverk. 

Våre forventninger til deg
At du er engasjert, lærevillig, klarer å jobbe i gruppe og selvstendig, og ikke minst er klar for å få ny kunnskap om mat. Du trenger ikke å ha erfaring med matlaging fra før.

På denne linja vil vi så langt som mulig følge hele prosessen knyttet til de ulike råvarene, fra jord, skog og vann til bord. Du vil lære å utnytte ressurser hentet fra naturen gjennom jakt, fiske og sanking. Du vil lære om slakt og være med på å anlegge kjøkkenhage.
Her vil du få lage din egen surdeig og lage kafé for dine medelever. I tillegg vil vi i år prøve å få til catering, der du får praktisk erfaring med å jobbe i storkjøkken og produksjon.

Du vil lære tips og triks til dyrking. Vi vil introdusere deg for spire- og windowfarming, så du ikke trenger å ha en kjøkkenhage for å dyrke eget grønt. En fin ferdighet å ha som student.

I løpet av et år på Mathåndverk, vil hver måned ha et overordnet tema, hvor det ukentlig vil være et nytt fokus innenfor det aktuelle tema. Eksempelvis vil konservering være inndelt i sylting, salting, graving, røyking og tørking.

Mer info kommer senere!

Vi har et bredt valgfagstilbud, der du kan velge mellom ulike estetiske, praktiske og fysiske fag. Du kan velge valgfag tre ganger i året.
Valgfagene varierer fra år til år, og noen har også egenandel, men vi kan love deg mye gøy å velge i.

Valgfag vi tidligere har tilbudt kan ses  Her 

Du får mye erfaring med mat

 Vi vil jobbe med hele matprocessen, prøve os på mange ulike teknikker og få oss masse nye ferdigheter. På studietur, vil vi smake lokal mat, som vi vil gjenskape hjemme, så resten av skolen får en smak på livet. Du trenger ikke være et geni på kjøkkenet, for å finne gleden i å lage god mat. Her lærer vi fra bunnen og til neste jul vil du kunne fikse julemiddagen, null stress joggedress!

Aktiviteter

Følg prosessen
På linja vil man så langt det er mulig følge hele prossessen, fra jakt, fisksing til slakt. Du vil også være med å anlegge kjøkkenhage. Vi jobber med å få til samarbeidere med lokale aktører, så vi kan jobbe mest muligt av næringslivet rundt os. I tillegg prøver vi å få til catering, der du kan teste dine ferdigheter i storkjøkken og produksjon.

Bli kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Allerede i løpet av de første ukene, reiser hele skolen på overnattingstur til det flotte Kilandsenteret i Grimstad. Det er egen strand med brygge. Her kan vi seile, padle og bade. Vi setter garn og fisker med stang, med håp om kveldsmat som krøller seg i panna. Klatrevegg og ballbinge er tilgjengelig for dem som liker det, i tillegg til felles leker, spill og konkurranser. Om kvelden kommer gitarene fram rundt bålet.

Skjærgårdstur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Etter et opplevelsesrikt år, der vi kjenner hverandre som en familie, drar hele skolen på skjærgårdstur ved kysten i Kristiansand. Vi runder av, tar alle de siste rare bildene, har alle de koselige samtalene vi ikke har rukket, og samler de siste minnene for livet.

En av de største turene i løpet av året er en uke på reise med linja til Skandinavia. Reisemålet varierer fra år til år. Målet med reisen er for få faglig inspirasjon, opplevelser og nye erfaringer. I tillegg blir reisen full av sosial moro og aktiviteter som sveiser linja sammen.

 

Fra kr 132 650,-,-
Inkludert
  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Vegetar
  • Studietur: Bli kjent-tur
  • Studietur: Skjærgårdstur
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 130 350,-

Læs mere på Folkehøgskolerne.no

Mer info kommere senere!

Se tilsvarende de vanligste spørsmålene her

Scroll to Top