MATHÅNDVERK

Lær mer om mat og gastronomi, på linja som har plass til alle ambisjonsnivåer!

Ta et år på Evje folkehøgskole, og søk på linja Mathåndverk. 

Velkommen til et smakfullt år!

Vil du lærer deg å bake med surdeig? Overbevise din onkel om at vegetar mat faktisk smaker? steke en god bøf? Eller lærer deg å lage billig middag til dit fremtidige studentkollektiv? Da er dette linja for deg! Vi vil jobbe med hele matprocessen, prøve os på mange ulike teknikker og få oss masse nye ferdigheter. På studietur, vil vi smake lokal mat, som vi vil gjenskape hjemme, så resten av skolen får en smak på livet. Du trenger ikke være et geni på kjøkkenet, for å finne gleden i å lage god mat. Her lærer vi fra bunnen og til neste jul vil du kunne fikse julemiddagen, null stress joggedress!

Følg prosessen

På linja vil man så langt det er mulig følge hele prossessen, fra jakt, fisksing til slakt. Du vil også være med å anlegge kjøkkenhage. Vi jobber med å få til samarbeidere med lokale aktører, så vi kan jobbe mest muligt av næringslivet rundt os. I tillegg prøver vi å få til catering, der du kan teste dine ferdigheter i storkjøkken og produksjon. 

HER ER NOE AV DET DU KAN OPPLEVE OG LÆRE:

 

  • Lage surdeigskultur, som du får med hjem!
  • Konservering av frugt, grønt, kjøtt å fisk.
  • Spire- og windowfarming.
  • Bli kjent med kjøkkener fra ulike verdensdeler.
  • Lag middag for skolen, å prøv dine kjøkkenkunnskaper for et ekte publikum.
  • Bli med på å anlegge kjøkkenhage.
  • Spennende utlandsreise.
  • Gjennom året blir alle opskrifter, samla i egen kokebok. Et evigt minde fra tiden på folkehøgskolen.

 

 

 

Vil du lese mer om denne linjen?  Les videre på folkehogskole.no

HVEM PASSER LINJEN FOR?

Linja er for deg som er spesielt interessert i mat. Du er ikke redd for nye smaker og syns det er spennende å nerde litt.  

 

Spørsmål? Kontakt oss på post@evjefhs.no