Design uten navn (30)

Robust

Ved å gå på linja Robust blir du en del av et inkluderende skolemiljø hvor vi legger vekt på samhold, fellesskap og det å ta hverdagen tilbake. Vi vil skape et trygt og godt miljø for læring og mestring, hvor målet er at du vil bli bedre rustet til å komme tilbake til en normal skole- eller arbeidshverdag.

Ett år på denne linja gir deg erfaring og et godt grunnlag for veien videre.

Aktiviteter

På linja reiser vi ut på forskjellige ekskursjoner, hvor vi skal utvikle erfaringer som er gode å ha med seg i hverdagen, men også i arbeidslivet. 

Du vil bli inkludert i en ordinær skoledag sammen med de andre elevene, i blant annet fellesfag og valgfag. Enkelte ganger har vi også linjetid sammen med en annen linje. I løpet av året skal du trene på ulike hverdagsutfordringer som klesvask, døgnrytme, matrutiner og romvask. Du vil på folkehøgskole treffe og leve tett sammen med andre elever, og vil automatisk lære mye om felleskap og vennskaper. 

I løpet av året vil du få oppleve:

Mer om linjen:

Robusthet er det motsatte av sårbarhet. Å bli mer robust innebærer å styrke ens evne til å håndtere motgang, samt små og store kriser som kan oppstå i livet.

Robust passer for deg som ønsker å ta del i et inkluderende og støttende miljø, hvor vi heier på hverandre.
Linjen er spesielt tilpasset de som av ulike grunner har avbrutt sin utdanning, og står overfor ulike utfordringer som angst, depresjon, utmattelse, dårlig selvfølelse og lignende.

Vi tror på individuell utvikling og ønsker å støtte deg i å finne din vei mot et mer tilfredsstillende liv. Sammen vil vi utforske muligheter for personlig vekst, fellesskap og glede, uavhengig av tidligere skoleerfaringer. På vår linje handler det ikke bare om å overvinne utfordringer, men også om å oppdage styrken og gleden i å leve et meningsfullt liv.

På Evje folkgehøgskole kan du glemme eksamen, karakterer og presentasjonspress. Vi forventer at du er miljøbevisst, positiv og nysgjerrig. Vi håper du har lyst til å lære noe nytt, viser respekt og empati for alle på skolen, og deltar aktivt i undervisningen. Vi oppfordrer deg til å være med på å skape et positivt, kreativt, og inkluderende miljø for et felles og berikende skoleår.

Du kan starte på denne linjen fra det året du fyller 16 år.

I løpet av året vil du lære om mat, kosthold og helse, med fokus på gode rutiner i hverdagen og sunn livsstil. På linja Robust vil du utvikle nødvendige ferdigheter for å håndtere hverdagen, herunder å skape struktur i daglige rutiner gjennom meningsfulle aktiviteter. Dette inkluderer også deltakelse i variert fysisk aktivitet, forbedring av sosiale ferdigheter, og praktisk arbeidstrening. 

Målet er å fremme mestring, takle utfordringer og skape et skoleår fylt med gode positive opplevelser, hvor vi alle lærer av hverandre. 

 

På denne linja trenger du ikke noe spesielt av utstyr.

For optimal tilrettelegging av ditt skoleopphold er det essensielt å kartlegge eventuelle behov på forhånd. Det er derfor avgjørende at all nødvendig informasjon om deg kommer tydelig frem, slik at vi sammen kan vurdere hva som vil være det mest hensiktsmessige opplegget for deg. 

Eventuelle midler til oppfølgingstiltak, for eksempel NAV, må være på plass før inntak kan gjennomføres. Skolen vil være behjelpelig med å søke etter og sikre tilstrekkelige midler. For å initiere denne prosessen, vennligst send inn en ordinær søknad og informer oss tydelig om hvilken oppfølging og behov du har. 

Høst:

Vinter:

Vår:

Fra kr 134 000,-
Inkludert:
 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Vegetar
 • Studietur: Bli kjent-tur
 • Studietur: Skjærgårdstur
 • Studietur: Vintertur
 • Studietur: med linjen (sted varierer)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 134 000,-

Les mer på: Folkehøgskole.no

Se ofte stilte spørsmål her.

Linjetur

Studietur til Danmark

Høydepunktet i året er turen til Smilets by, Århus i Danmark. Vi reiser sammen med linjene Mathåndverk og Robust. Vi holder en felles base, hvor vi skal bo på en gammel dansk folkehøjskole ombygget til et hostell. Det blir både linjeaktivitet og fellesaktiviteter. Hostellet ligger kun 10 min fra Sentrum med kort avstand til både riktig dansk gastronomi, forhistoriske museer og skandinaviske dyreparker og mye mer. 

Du vil blant annet få oppleve:

 • Avkvarium Hirtshals
 • Randers Regnskov
 • Mosegård Museum
 • Byvandring i Århus
 • Foodmaker, gastronomisk opplegg
 • Dyrepark i Ebeltoft. 

 Formålet med turen er å hente faglig inspirasjon, skape minner og skaffe oss nye erfaringer. I tillegg er turen en sosial fest med moro og aktiviteter som knytter linjefellesskapet tettere sammen. Du kan forvente deg en uke fylt med læring, latter, livlige øyeblikk og ikke minst minner for livet.

Turen er obligatorisk og overnatting, opplevelser og måltider er inkludert i linjeprisen.

[instagram-feed feed=1]
Skroll til toppen